Squaredans

Den moderna dans som idag bär namnet squaredans är den dans som utvecklades från den amerikanska folkdansen så långt tillbaka som under 30- och 40-talet. Dock är det så att denna dans har sina rötter längre tillbaka än så. SquaredansNär det gäller squaredans härstammar denna dans från de äldre europeiska danserna kontradans och kadrilj, som är en dans från 1700-talet. Hur som helst har dansen utvecklats sedan dessa tider, och är idag en mycket populär dans över hela världen. Särskilt i Sverige har denna dansstil fått ett kraftigt fotfäste, och är något som bara växer och växer i popularitet. Här är det både unga och gamla som har roligt tillsammans i en dans som verkligen har känsla och är riktigt intressant.

Gällande just squaredans i Sverige kom den för första gången till detta avlånga land redan 1978, då den importerades från just USA. Under en början var denna dansstil okänd för många människor, men växte snabbt i popularitet. Redan år 2003 hade Sverige omkring 150 olika dansklubbar för just squaredans runt om i landet. Dessa hade tillsammans nästan 7000 medlemmar, vilket talar om att detta var något som uppskattades av den stora massan. Idag är detta antal av både klubbar och medlemmar konstant, och det anordnas varje år ett flertal olika festivaler gällande denna dansstil i Sverige.

Skaffa en partner med squaredans

Om du är den som aldrig har provat på squaredans kan det vara dags att göra detta. Här kommer du att finna något som ger mycket nöje och bra motion för alla åldrar. Det är även lätt att hitta olika dansklubbar som har dansstilen squaredans på sina menyer, och som även många gånger arrangerar mindre och större tillställningar inom denna dans för sina medlemmar. Här kommer du att få mycket roligt och träffa många nya vänner. Kanske blir det till och med så att du kan träffa din livskamrat på detta sätt.