Vilka dansstilar finns det?

Hur det nu ska vara möjligt att ta upp hur många dansstilar det verkligen finns i en liten artikel har förmodligen inte någon kunskap om. Här finns det så många olika stilar att det skulle uppta en hel sida med många länkar för att beskriva detta. Det finns dock en del danser som alla människor känner till, och det är också de som oftast är de traditionella tävlingsdanserna. Här handlar det då om de gamla danserna som människor i alla åldrar känner till. Detta innefattar mycket information om pardanser och dessa är i allmänhet vals, quickstep, tango och bugg bara för att nämna några. Här finns det tävlingar både i Sverige och internationellt som har upp till tio danser på programmet.

Populära dansstilar

När det handlar om de vanligaste danserna som de flesta känner till och någon gång har utfört i sin ungdom är det diskodans som är den största. dansstilarEfter detta följer sedan dansstilar inom hårdrock och pop, samt ska, som är en av de dansstilar som hör till reaggemusiken. Efter detta finns det även ett antal andra roliga och rytmiska dansstilar som har tillkommit och ökat i popularitet på senare tid. Här har du som ett par exempel de latinamerikanska danserna lambada och salsa, vilket är snabba rytmiska och temperamentsfulla romantiska dansstilar.

Är du den som gillar att dansa har du säkert redan koll på dessa danser och vilka som intresserar dig mest, och som sagt är det alldeles för många olika dansstilar som finns för att de ska få plats i denna artikel. En ny och rolig dans som har fått stor popularitet i Sverige är linedance, vilken är en intressant dans som får de flesta på gott humör. Det är precis det som dansen ska tillföra. Här ska du ha det trevligt och smitta av ditt leende på andra.