Populär dansmusik

När det ska väljas ut populär dansmusik kommer detta att bli väldigt svårt. Här handlar det mycket om tycke och smak, och det finns massor av olika dansmusik som är mycket populär i olika kretsar. Här finns det många äldre och medelålders personer som fortfarande gillar dans på logen, och i det fallet är det oftast traditionell musik som spelas. Med det menas då att du förmodligen kommer att höra toner från Vikingarna, Thorleifs och andra mycket kända dansband. Detta är ofta något som även spelas på de många Ålandsbåtar, där många tar en trevlig kryssning.

Det finns även en genre av musik som är mycket populär bland ungdomar. Detta är naturligtvis diskomusiken. Här har det funnits stora skillnader med åren, och olika genrer inom detta har varit populärt i omgångar för att sedan falla i glömska och åter leva upp igen. Att tala om diskomusik är också något som kanske inte går att förstå. Många gånger när ordet diskomusik används är detta ett samlingsnamn för den musik som spelas på diskotek. Detta är inte alls sant, utan diskomusik är det som står i en alldeles egen grupp, och innefattar den dansmusik som fick sitt genombrott under det glada 70-talet. Detta är tiden då det var blommor, bin och moder jord som gällde.

Modern dansmusik

dansmusikHur som helst finns det många typer av populär dansmusik. Inom dagens moderna musik som spelas på diskotek är det allt från disco, trance, dance och rnb som står högt i popularitet för alla som besöker dessa platser. Något annat som har blivit mycket populärt som dansmusik är countrymusik, som har uppstått från något som många trodde var dött för länge sedan. Idag finns det massor av band över hela världen som återigen skapar denna trevliga musik i modern tappning. Vilken är din musik? Ta reda på det och ge dig ut och dansa.